Sziasztok!
Tegnap hűtő takarítást végeztem így szelektálásra került néhány maradék, amit rövid időn belül el kell fogyasztani, így jött a recept ötlet is.Kivételesen nem egy gyors és egyszerűen elkészíthető recept következik, egy remek olasz recept, a tortellini. Alapja a jó tészta, ami semmi másból nem áll csak tojásból lisztből és sóból. A töltelék szinte bármi lehet ízlés kérdése, vagy éppen a hűtő tartalmáé, mint jelen esetben nálam is. Készíthetjük hússal, vagy zöldségekkel, paradicsomos vagy akár tejfölös mártással is, csak a képzelet szab határt. Nagyon babrás étel, de megéri vele dolgozni. Az adag kb 2 főre készült
Hozzávalók a tésztához:
2 tojás
annyi liszt, hogy kemény tésztát kapjunk (kb 15 dkg)
csipet só
Hozzávalók a töltelékhez (én ezt tettem bele):
20 dkg főtt hús
5 dkg gépsonka
10 dkg trappista sajt
1 ek tejföl
fűszerek (só, bors, oregánó)
Hozzávalók a mártáshoz
150 g tejföl
2 gerezd foghagyma
só és bors
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, majd félretesszük. A töltelék hozzávalóit nagyon apró darabokra vágjuk, összekeverjük a tejföllel és a fűszerekkel. A tésztát jó lisztes deszkán kinyújtjuk kb 2 mm vastagra (akinek van tésztanyújtó gépe nyugodtan használhatja, de kézzel is tökéletesre lehet nyújtani), majd négyzet alakúra vágjuk (a méret függ attól mennyi kedvünk van vele babrálni, de minél kisebb annál jobb) kb 5x5 cm-esre. A tölteléket a közepébe helyezzük majd megkenjük a széleit egy kevés vízzel és háromszög formájúra hajtjuk. Arra ügyeljünk, hogy a széleket jól nyomjuk össze, nehogy kifolyjon belőle a töltet. Lobogó sós vízben főzzük addig, míg fel nem jön a tetejére, majd leszűrjük. Fokhagymás tejfölös mártással kínáljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése