Sziasztok!
Egy klassz egy tál étel recepttel jelentkezem, melyet én is most csináltam először, de nagyon bejött. Nem igényel nagy munkát, viszont nagyon laktató, a kovászos uborka pedig remekül illik hozzá. Lássuk hát a receptet!
Hozzávalók:
15 dkg fejtett bab (előző este beáztatva)
1.5 kg sertésoldalas (2 ujjnyi darabokra vágva)
5 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 db sárgarépa
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 dl vörösbor
1 dl víz
5 dkg sűrített paradicsom
2 db babérlevél
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát, sárgarépát apróra vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk, majd kisütjük a zsírját, a sült szalonnát egy jénaiba tesszük, majd a zsíron megpirítjuk az oldalast és azt is a tálba tesszük, ráöntjük az előző este beáztatott babot. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, ezt is a jénaiba öntjük. A serpenyőbe öntjük a bort, vizet, paradicsompürét, sózzuk és borsozzuk, beletesszük a 2 babérlevelet, és felforraljuk, majd az egészet a jénaiba öntjük.
Lefedjük a jénai tetejével, és hideg sütőbe téve "megfőzzük". A végén olyan jó szaftosnak kell maradnia, hogy mártogatni lehessen kenyérrel. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése