Sziasztok!
Egy hagyományos francia nasival kedveskedek azoknak akik a sós rágcsálnivalóért rajonganak. A grissini nem más mint kenyérrudacska mártogatóssal. Ez a recept egy alap recept melyet kedvünkre variálhatunk akár különböző magvakkal olajokkal mi mit szeret. A hozzá illő mártogatós pedig még inkább egyedivé teszi, plusz a gyerekek örömmel tunkolják az "óriás ropikat". Lássuk hát a receptet.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1/2 csomag életsztő
kb 2 dl langyos víz
1 csipet cukor
só ízlés szerint (minimum 1 teáskanál)
4 evőkanál olaj
Elkészítés:
A langyos vízbe beletesszük a cukrot valamint az élesztőt és hagyjuk kicsit felfutni. Addig a többi hozzávalót beletesszük egy tálba, majd hozzáadjuk az élesztőt és egy könnyed kenyértésztává gyúrjuk. 45 percet hagyjuk kelni meleg helyen. Majd kinyújtjuk, egy centi széles csíkokra vágjuk. A hossza tetszőleges, én 20 cm-esre vágtam majd egy kicsit megsodortam és szezámmaggal szórtam. 200 fokos sütőben 15 perc alatt ropogósra sütöttem. Akkor az igazi ha szép barna és roppan. Mellé a már megírt juhtúrós öntetet kínáltam. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése