2019. május 4., szombat

Aszalt szilvával töltött csirkecomb

Sziasztok!

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de a csirkemell sütve nekem nehezen csúszik. Jobban kedvelem a combot, mert az sokkal szaftosabb. Ha a csontot ügyesen ki tudjuk varázsolni belőle (ami csak gyakorlás kérdése) akkor egy ízletes húst kapunk melyet sok mindennel tölthetjük, jelen esetben aszalt szilvával. Kedvünk szerint panírozhatjuk is, akkor folyósabb tölteléket is tehetünk bele.

Hozzávalók:
csirkecomb
aszalt szilva
fűszerek

Elkészítés:
A combokat a bőrös felére fektetjük, majd a csont mentén bevágjuk és szépen lefejtjük a húst. Kicsit megklpffoljuk majd fűszerezzük. (Itt egy kis segítség) A kiterített combok közepébe helyezzük a szilvát, és szorosan feltekerjük. Ha ügyesek vagyunk nem kell megtűzni, de aki biztosra akar menni az megteheti. 180 fokon 45-50 perc alatt pirosra sütjük. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése