2020. december 15., kedd

Snickers torta

 Sziasztok!

Ma egy nagyon finom sütés nélküli torta receptet hoztam nektek. Sokáig eláll, így akár hamarabb is el lehet készíteni.

Hozzávalók (alap)
25 dkg darált háztartási kekesz
10 dkg vaj
2 ek mogyoróvaj

Hozzávalók (karamell)
10 dkg cukor
2 ek méz
5 dkg vaj
7 dkg sótlan mogyoró

Hozzávalók (krém)
2 dl Hulala
15 dkg cukor
4 dkg vaj
1 dl tej
1 kk só

Hozzávalók (csoki máz)

1 tábla ét csoki
3 ek vaj
3 dkg sótlan mogyoró

Elkészítés:
Először érdemes a karamell szószt elkészíteni. Egy serpenyőben 15 dkg cukrot megkaramellizálunk, hozzá adjuk a 4 dkg vajat és a 1 dl tejet és az egy kávés kanál sót. Jól összeforraljuk és hagyjuk kihűlni (akár egy éjszakán át). 
Az alap elékészítéséhez vajat felolvasztom, majd összekeverem a kekszporral és a mogyorókrémmel. (én hagyományos háztartási kekszet használtam, de variálható különböző vajas vagy akár zab keksszel).A kész masszát a tortaformába, vagy kisebb tepsibe nyomkodjuk, majd legalább 15 percre hűtőbe tesszük. Addig 10 dkg cukrot 2 ek mézet és 5 dkg vajat egy lábosban megkaramellizálok, majd ha kész hozzá öntöm a durvára vágott mogyorót. Ezt vagy a serpenyőben, vagy egy tálcán kézmelegre hűtjük. Ha nagyon sűrűnek látjuk kis tejjel higíthatjuk. Közben a hulalt felverjük, majd hozzá keverjük a már korábban elkészített karamellszósz egy részét. Figyeljünk, hogy minden hideg legyen, mert a tejszínhab nem kedveli a meleget. A karamelles hab felét a megdermedt alapon egyenletesen elkenjük, majd jöhet a mogyorós karamell, majd ismét a hab. A kész szépen lehtűtjük
A csoki felét vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal, majd levesszük és hozzá keverjük a csoki másik felét. Ha kellőképp lehűlt, akkor a tortára öntjük, majd megszórjuk a maradék durávára vágott mogyoróval. 
Érdemes a tálalás előtt kivenni, hogy a karamell ne legyen annyira kemény a közepén.
Jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése