Sziasztok!
Megérkezett a jó idő és vele a szalonnasütések és grillezések ideje. A tavaszi napsugarakat kihasználva, mi már rég túl vagyunk az évadnyitó kerti partin. :) A mai recept a szalonnasütéshez egy kis plusz, annak aki szereti a juhtúrót ezt imádni fogja. Lássuk hát a receptet.
Hozzávalók
1 kis fej vöröshagyma
20 dkg juhtúró
2-3 ek tejföl
kapor (ízlés szerint)
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágom, hozzá keverem a juhtúrót és a tejfölt. Arra vigyázzunk, hogy sűrű maradjon, nehogy lefolyjon. Ezzel megkenjük a kenyeret és erre csöpögtetjük a szalonna zsírt. Pluszba meg lehet még szórni apróra vágott hagymával és zöldségekkel (uborka, paradicsom, paprika), de magában is remek. Ha grillezünk a nyers gombafejeket is megtölthetjük vele, majd így megsütve jó köret. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése