Sziasztok!
Véget ért a savanyú káposzta és a füstölt húsok szezonja a maradék házi füstölt húsokból főzzünk valamit! Arra gondoltam megosztom veletek kedvenc téli receptemet a káposztás paszulyt, ami remek egy tál étel némi fokhagymás pirítós kíséretében. Annyit azért megjegyeznék, hogy nem nagyon lehet belőle keveset főzni. Lássuk a receptet:
Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta
25 dkg bab
1 kisebb füstölt csülök
3-4 kisebb krumpli
5 dkg liszt
2 dl tejföl
fokhagyma
só bors és babérlevél
Elkészítés:
A csülköt és a babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap a csülköt borssal fokhagymával és babérlevéllel feltesszük főni (a sóval óvatosan, hisz a csülök amúgy is sós), közben a káposztát átmossuk és egy másik fazékban némi víz társaságában puhára főzzük (ha megpuhult a főzőlevet ne öntsük ki, mert ezzel fogjuk tudni beállítani a leves savanyúságát). A bab főzése külön történet... főzhetjük azt is külön, vagy beletehetjük akkor is, amikor a csülök már félig főtt. Az sem nagy hiba, ha nem vesződünk külön és konzervet használunk (előnye, hogy egyenletesen főtt lesz a bab), de ezt csak a végén tegyük bele. Amikor a csülök megfőtt, kivesszük és a főzőlevébe beletesszük a leszűrt káposztát a babot és a kockára vágott krumplit. Míg a krumpli megfő elkészítjük a lisztből és a tejfölből a habarást, majd belekeverjük a levesbe és felfőzzük. Ilyenkor érdemes megkóstolni, hogy kell-e bele só, vagy még káposzta főzőlé. A csülköt kockára vágva visszatehetjük a levesbe, de tálalhatjuk külön tányéron is.
Jó étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése