Nagy kedvencem ez a sütemény, de nagyon időigényes ezért ritkán készítem. Másik hátránya, hogy speciális sütőforma is kell hozzá, de megéri beruházni. Első körben 110 db-ot sütöttünk, és nem is maradt belőle. Magát a tésztát hamarabb ki lehet sütni, és a krémmel megtöltés után érdemes várni egy éjszakát, hogy megpuhuljon. Lássuk hát a receptet.
Ilyen forma szükséges |
Hozzávalók (tészta):
30 dkg liszt
10 dkg dió
1 késhegynyi szódabikarbóna
15 dkg porcukor
1 kanál kakaó
20 dkg rama
1 ek zsír
2 tojás
Hozzávalók (krém):
2 cs vanília puding
8 dl tej
4 ek cukor
1 tojás
10 dkg rama
15 dkg porcukor
mandula aroma
Elkészítés (tészta):
A lisztet összedolgozzunk a ramával és a zsírra, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, a diót, a kakaót és a porcukrot, végül a két tojást. Lágy tésztát kell hogy kapjunk, a hűtőben pihentetjük. A dió sütőformákat kikenjük zsírral, majd belenyomkodjuk a masszát és 200 fokos sütőben pár perc alatt megsütjük, még melegen kiborítjuk a formából és addig folytatjuk a tészta formába nyomkodását és sütését míg el nem fogy a tészta. A formákat csak az első körben kell kizsírozni.
Elkészítés (krém):
A pudingot 8 dl tejjel és a cukorral, valamint a tojássárgájával sűrűre főzzük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és a még forró pudinghoz keverjük. Állandó kevergetés mellett kihűtjük. A ramat a porcukorral habosra keverjük és ízlés szerint belekeverjük a mandula aromát, végül a kihűlt főzött krémhez adjuk.
A féldió alakú tésztát megtöltögetjük a krémmel és össze illesztjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése