2016. március 23., szerda

Kínai szezámmagos csípős csirke pirított tésztával

Sziasztok!

Elég sok gyors étel receptet osztottam meg veletek, itt a legújabb, melyet Bea barátnőmtől kaptam. Nekem nagy kedvencem az édes csípős íz, a pirított tésztáról nem is beszélve. Elkészíteni nem bonyolult, viszont egy kicsit időigényes. Mentségére szóljon, lehet egy kicsit előre dolgozni a dologban. Lássuk a receptet!

Hozzávalók (csirke)
40 dkg csirkemell
6 ek liszt
3 ek keményítő
1,5 tk sütőpor
1 ek olaj
1 tojás
1,2-1,5 dl víz
5 ek kechup
2-3 ek méz
1 tk erőspista
szezámmag
olaj a sütéshez

Hozzávalók (tészta):
1/2 csomag spagetti tészta
szójaszósz
2 répa
1 marék borsó
1/2 fej káposzta (kicsi)
hagyma

Elkészítés (csirke):
A csirkemellet darabokra vágom és befűszerezem. Egy nagyobb tálba beleteszem a lisztet, a keményítőt és a sütőport, amit elkeverek, majd hozzáadom a tojást és az olajat. Folyamatos kevergetés mellett adagolom hozzá a vizet, míg egy csomómentes, sűrű tésztát kapunk, majd beledobjuk a csirkemelleket. Egy másik tálban összekeverjük a mézet, kechupot, erőspistát és a szezámmagot, a fent leírt arányokat ízlés szerint változtathatjuk. A csirkedarabokat egyesével a forró olajban tesszük, és mindkét oldalát 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük. Az olajból kivéve beleforgatjuk a kechupos szószba.

Elkészítés (tészta):
A zöldségeket összevágjuk, arányuk és méretük tetszés szerint variálható. Valamelyik áruházban láttam készen kapható kínai mixet, ezt is használhatjuk, de rakhatunk bele bármit. A tésztát bő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük. A zöldségeket kevés olajon kevéske sóval (mert a szójaszósz is sós) pár perc alatt megpirítjuk, majd rátesszük a főtt tésztát valamint a szójaszószt és 1 dl vizet. Összepirítjuk, mikor a víz elpárolgott akkor kész. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése