Sziasztok!
A húsvét elmaradhatatlan kelléke a sajttekercs, melyet eddig mindig az unokanővérem készített. Idén elhatároztam megcsinálom. Hozzá kell tennem, nem a legolcsóbb hidegtál fogások közé tartozik, de belefért. Ez egy hatalmas adag, de nagyon hamar elfogy. A dolog titka a kemény trappista sajtban rejlik, tehát érdemes pár forinttal többet adni érte, mert ha lágy a sajt akkor nem lesz szépen szeletelhető. Lássuk a receptet, ez nekem két nagy rúd lett, érdemes az adagot megfelezni és kétszerre megcsinálni, mert könnyebb vele dolgozni.
Hozzávalók:
1 kg sajt
2 doboz natúr vajkrém
15 dkg gépsonka
5 főtt tojás sárgája
1 kis csokor petrezselyemzöld (lehetőleg friss)
só
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, majd a sárgáját összekeverjük a vajkrémmel és kis kockára vágott sonkával és petrezselyemmel. A sajtot kisebb kockákra vágjuk, és gőz fölött megolvasztjuk, alufólián kb 2-3 mm vastag téglalapra nyújtjuk. Ehhez használhatunk folpackkal bevont sodrófát, de kézzel is dolgozhatunk. Megkenjük a vajkrémes keverékkel és mint a csigát szorosan feltekerjük. Az alufóliával becsomagoljuk és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap felszeleteljük tetszőleges vastagságúra. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése