Szisztok!
A grillcsirke gyakori vacsora ha az embernek nincs túl sok ideje a konyhában állni, de grillezővel nem rendelkezik mindenki. Erre kínál ez a recept megoldást!
Hozzávalók(csirke):
1 egész csirke kizsigerelve
fűszerek
1 doboz (0,5l) sör (elég a gyenge minőség)
Hozzávalók (zöldség spirál):
Krumpli, édesburgonya vagy répa, zeller (kinek kedve szerint)
só
saslik pálcika (vagy hurkapálca)
Elkészítés:
A sör felét egy tálba öntjük, majd a dobozt a tepsi közepére helyezzük és a befűszerezett csirkét ráállítjuk a dobozra. Így toljuk be a sütőbe a legalsó rácsra. 1-1,5 órát sütjük 160-170 fokon, időnkét meglocsoljuk a sörrel.
Míg a csirke sül addig a pálcákat kicsit beáztatjuk vízbe. A saslikpálcára egészben ráhúzzuk a zöldséget és szép spirál alakban bevágjuk egészen a pálcáig. Ne akadjunk fenn ha nem egyforma, kis gyakorlás és belejön az ember. Amikor bevágtuk kicsit húzzuk szét, hogy jobban látszódjon a spirál és könnyebben átsül. Jól megsózzuk és ezt is a csirke mellé tesszük. 25-30 percig sütjük, bár ez nyilván zöldség függő is.
A kész csirkét legvégül levesszük a sörről és tányéron tálaljuk mellette a zöldség spirálokkal.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése