Sziasztok!
Vannak ételek, melyhez elengedhetetlen a savanyúság vagy saláta. Ilyenkor jól jön egy recept ami könnyen gyorsan elkészíthető és szereti ha néhány órát áll a hűtőben, így jóval korábban elő tudjuk készíteni. Lássuk hát a receptet!
Hozzávalók:
Fél fej fejes káposzta
Só
2ek cukor
2 ek ecet
0.5 l víz
Erőspista ízlés szerint
Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk jól besózzuk és hagyjuk állni legalább fél órát. Addig míg a káposzta pihen elkészítjük a levet. Egy kancsóba vagy tálba elkeverjük a vizet a cukrot, az ecetet és kb egy kávéskanál erőspistát. Az arányokat ízlés szerint variálhatjuk. A káposztát kifacsarjuk, majd felőtjük a lével, legalább egy órát pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek! Aki szererné egy répát is reszelhet hozzá. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése