2021. augusztus 4., szerda

Tavaszi tekercs

 Sziasztok!


Egy újjabb kínai finomsággal érkezem, ez is csak nehéznek tűnik, de ha csináltatok már palacsintát, akkor ezzel sem lesz gond. A töltelék itt is tetszés szerint variálható, kedv, alapanyag vagy szeszon szerint. 

Hozzávalók (tészta):

  • 360g liszt
  • 40 g keményítő
  • 2 tk só
  • 8 dl víz
Hozzávalók (töltelék):
  • 3 ek olaj
  • 1/4 fej káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • gyömbér
  • 40 dkg darált hús
  • 2 répa
  • chili
  • kínai 5 fűszer
  • 5 ek szójaszósz
Elkészítés:
Olajon megpirítjuk a felvágott zöldésgeket, majd hozzá adjuk a húst, fűszerzezzük, végül meglocsoljuk szója szósszal. A tészta száraz hozzávalóit egy tálba tesszük a víz felével és csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a maradék vizet. Elég híg folyadékot kapunk, de ne ijedjünk meg. A palacsintasütőt véknyan kiolajozzuk (papírtörlővel), majd vékony palacsintákat sütünk. Nem kell színesre, csak éppen megsütni, hogy az oldala kunkorodjaon és már lehet is fordítani. 
A palacsinta tésztába teszünk egy kisebb evőkanál tölteléket (ha sok van benne könnyen szétreped), a két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük jó szorosan. A tészta szélét kicsit meg is nedvesíthetjük, hogy jobban tapadjon. Végül forró olajban ropogósra sütjük. Mellé kínálhatunk mártogatóst szójaszószból és fűszerekből. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése