2016. február 24., szerda

birsalmás csikrecomb

Sziasztok!

Ma is egy gyors és remek étellel készültem. Az alap ötlet onnan jött, hogy csirke combot szerettem volna sütni, de úgy magában nagyon snassz, gondoltam feldobom. Gyakran óckodnak a gyümölcs és a húsok kombinálásától, de szerintem nem kell. Lássuk a receptet!

Hozzávalók:
5-6 csirkecomb
1 birsalma befőtt vagy néhány alma
fűszerek

Elkészítés:
A csirkecombokat ízlés szerint fűszerezzük, majd fellazítjuk a bőrét és beletömködjük a birsalma darabokat, vagy a szeletekre vágott almát. 180 fokos sütőben 1.5 óra alatt szépen megsütjük. Én most krumplit is tettem alá, ezzel meg volt a köret is, de bármilyen körettel ízesíthetjük. Ha sok levet enged a csirke, akkor a pecsenyelét átönthetjük egy lábosba és némi ételkeményítővel besűrítve remek öntetet kapunk a húshoz. Ugye milyen egyszerű?! Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése