2016. január 25., hétfő

Csőben sült burgonya avagy hamis rakott krumpli

Sziasztok!

Előfordul az emberrel, hogy valahogy nem kíván húst enni, de mégis valami laktatót kellene főzni. Az alap gondolat a csőben sült zöldségből jött, de hát azzal a férfi ember nem tud jóllakni, viszont köretnek kiváló. Húsfaló énem azért nem hazuttolta meg magát, egy kis füstölt sonka és kolbász csak belekerült valahogy.... csak az íze kedvéért! :) (aki szeretné ezek mennyiségét növelheti) Íme a recept.

Hozzávalók:
1,5 kg krumpli
60 dkg tejföl
1 dl tej
60 g füstölt sonka
60 g füstölt szárazkolbász
1 ek mustár
fokhagyma

bors
10 dkg sajt

Elkészítés:

A krumplit meghámozom, karikára vágom és sós vízben megfőzöm. Amíg fő, a sonkát és a kolbász kis kockákra vágom. A tejfölt ízesítem sóval borssal fokhagymával (én jelen esetben fokhagyma krémet használtam, mert az íz Dominál :) ) egy evőkanál mustárral és egy deciliter tejjel, végül hozzákeverem a sonkát és kolbászt. A főtt krumpliról leöntjük a vizet és kihűtjük. Egy tepsibe vagy egy jénaiba fektetünk egy sor krumplit, majd rá egy adag tejföl, krumpli majd megint tejföl. Addig folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. Ügyeljünk, hogy tejföl legyen felül. Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése