Igen, igen jól látjátok nem írtam el, tényleg ez a sütemény neve. Elkészítése egyszerű és viszonylag gyors, az íze pedig fenséges. Nem a legolcsóbb sütik közé tartozik (főleg ha az ember jó minőségű csokoládéval dolgozik), de nagyon laktató és pillanatok alatt elfogy. A recept nem hibás, tényleg liszt mentes. Íme a recept:
Hozzávalók tészta:
10 dkg vaj
20 dkg étcsokoládé
6 db tojás
20 dkg porcukor.
Hozzávalók krém:
2 csomag főzni való vaníliás pudingpor
16 dkg cukor.
Elkészítés:
Vajat és a csokoládét összeolvasztjuk, ha nagyjából kihűlt, hozzá keverjük a tojások sárgáját. Tojásfehérjét a cukorral, kemény habbá verjük mixer segítségével, majd egy kézi keverőlapáttal, óvatosan beledolgozzuk a csokis masszába. Teflon, vagy szilikon formába öntjük, közepes lángon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük, rugalmas állagú tésztát kell kapnunk. A tésztát kb. fél óráig még a sütőben hagyjuk kihűlni, lekapcsolt sütőnél, nyitott sütőajtónál. Össze fog „zuhanni”, nem kell megijedni. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert akkor törékennyé válik!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése