Sziasztok!
Ma egy remek vendégvárót ételt osztok meg veletek. A hozzávaló olcsó, de macerás fogyasztása miatt nem túl népszerű, ez pedig nem más mint a csirke szárny. Ha így készíti az ember könnyen kézbe fogható és fogyasztható. A hagyományos rántott csirkétől annyiban tértem csak el, hogy nem bő olajban sütöttem, hanem tepsiben, mert így nincs olaj szag és kényelmesebb. Íme a recept.
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
fűszerek
liszt
tojás
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat ízületeinél 3 részre vágom (a legalsóra most nincs szükség, de remek alaplevet főzhetünk belőle később, ill aki szereti ez külön kiránthatja). A felső részt a vékonyabbik felénél kezdve, csontig bevágjuk a húst, majd lefelé húzzuk a komplett húsrészt, a végén a bőrrel újrabugyolálva azt – hasonlóan ahhoz, mintha egy csirke alsó combbal tennénk. A középső résznek az egyik végét levágjuk és a csontról lefelé húzzuk a húst. A vékonyabb csontot eltávolítjuk, majd a csont alján lévő húsból gombócot formálunk. (Lehet ez így bonyolultnak hangzik, de nem az. Egy kis segítség: https://www.youtube.com/watch?v=IKmvD2OsIGg) Az így kapott húsokat befűszerezzük, bepanírozzuk és kisütjük. Különböző mártásokkal kínálhatjuk, panír nélkül grillen is süthetjük, BBQ szósszal. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése