2016. november 16., szerda

Párolt lilakáposzta és káposztasaláta

Sziasztok!

Itt a tél és a káposzta szezon, amit nagyon szeretek. Olcsó és finom ételeket készíthetünk belőle. Egy nagy fej káposztából két köret is készült most a sült kacsa mellé, most ezt osztom meg veletek. Lássuk hát a receptet!

Hozzávalók (párolt káposzta):
1/2 fej lila káposzta
2 ek cukor
1 dl vörösbor

bors
köménymag

Hozzávalók:
1/2 fej lila káposzta
1 nagy doboz joghurt
delikát

Elkészítés (párolt káposzta):
A káposztát legyaluljuk, megsózzuk és kicsit hagyjuk állni. A cukorból karamellt készítünk és erre tesszük rá a káposztát, borsozzuk, meghintjük köménymaggal és fedő alatt pároljuk, időnként megkeverve. Mikor készre puhult a káposzta hozzáöntjük a vörösbort és további 5 percig pároljuk.

Elkészítés (káposzta saláta)
A káposztát legyaluljuk. A delikátot összekeverjük delikáttal és beleforgatjuk a káposztába.

Kész is a két étel. Remek köret mindkettő akár külön, akár együtt. Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése