Sziasztok!
Itt a tél és a káposzta szezon, amit nagyon szeretek. Olcsó és finom ételeket készíthetünk belőle. Egy nagy fej káposztából két köret is készült most a sült kacsa mellé, most ezt osztom meg veletek. Lássuk hát a receptet!
Hozzávalók (párolt káposzta):
1/2 fej lila káposzta
2 ek cukor
1 dl vörösbor
só
bors
köménymag
Hozzávalók:
1/2 fej lila káposzta
1 nagy doboz joghurt
delikát
Elkészítés (párolt káposzta):
A káposztát legyaluljuk, megsózzuk és kicsit hagyjuk állni. A cukorból karamellt készítünk és erre tesszük rá a káposztát, borsozzuk, meghintjük köménymaggal és fedő alatt pároljuk, időnként megkeverve. Mikor készre puhult a káposzta hozzáöntjük a vörösbort és további 5 percig pároljuk.
Elkészítés (káposzta saláta)
A káposztát legyaluljuk. A delikátot összekeverjük delikáttal és beleforgatjuk a káposztába.
Kész is a két étel. Remek köret mindkettő akár külön, akár együtt. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése