2017. november 1., szerda

Karfiol lasagne

Sziasztok!

Kaptam egy csodaszép karfiolt és azon gondolkodtam mit is kellene vele kezdenem. Míg a gyerkőcöt altattam azon agyaltam mi legyen a vacsi, ami laktat is de mégsem a szokásos rántott karfiol. Ez lett belőle:

Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
30 dkg kolozsvári szalonna (de lehet akár bacon is)
1 nagy pohár tejföl
1 nagyobb fej hagyma
só és bors
mustár
lasagne tészta
sajt

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedtem és sós vízben megfőztem. A szalonnát és a hagymát összevágtam, egy serpenyőben megpirítottam őket, majd amikor elkészült sóztam borsoztam, tettem hozzá egy kis mustárt meg tejfölt és összefőztem (nem baj ha híg, mert a karfiol és a tészta majd felveszi). A kész szalonnás öntetet összekevertem a karfiollal és jöhetett a rétegzés. Egy kisebb tepsi aljára tettem a lasagne tésztából majd rá a karfiolos cucc, megint tészta és megint karfiol. Lehet sokáig rétegezni én nem akartam. Az utolsó réteg karfiolos volt, azt meghintettem mozzarella sajttal és egy kis reszelt trappistával. Előmelegített sütőben 200 fokon 40-50 perc alatt készre sütöttem. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése