2020. május 7., csütörtök

Sólet (pataki tálban)

Sziasztok!

Egy újabb egyszerű de nagyon laktató étel receptet hoztam el nektek! Fogadjátok szeretettel!

Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
0,5 kg fehér bab
4-5 ekvőkanál gersli
0,5 kg füstölt hús
(tojás)
fűszerek

Elkészítés:
A pataki tálat és a babot egy éjszakára beáztatjuk. A hagymát és a fokhagymát kis kockára vágjuk, kevés zsiradékon megfonyázzuk és hozzá tesszük a piros paprikát, egy kevés sót és borsot. A babról leöntjük a vizet, majd beletesszük a pataki tálba, hozzá keverjük a gerslit és a hagymás zsírt. Annyi vizet öntünk rá ami jólellepi. Beleteszünk még két babérlevelet, ízlés szerint jól megmosott tojást és a felszeletelt füstölt húst. A pataki tálat hideg sütőbe helyezzük és 180 fokos sütőben 3-4 órát sütjük, Időnkét nézzük meg kell-e még vizet adni hozzá. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése