Sziasztok!
Egy klasszikus amerikai receptet hoztam nektek amivel nem kell sokat foglalkozni, mégis ízletes. Kézzel fogható street foodként akár szilveszteri bulira is jó lehet, de ha tálként készítjük ki, akkor akár ünnepi menü is lehet.
Hozzávalók:
1-1.2 kg sertés lapocka
1 fej vöröshagyma
2 ek barna cukor
2 tk pirospaprika
1 tk őrölt feketebors
1 tk őrölt fűszerkömény
1 tk őrölt római kömény
1 tk őrölt koriander
1 tk szárított oregánó
1 tk szárított majoranna
2 gerezd fokhagyma
2tk só
1 tk sűrített paradicsom
4 ek olaj + a pirításhoz
4 ek víz
1 fej vöröshagyma
2 ek barna cukor
2 tk pirospaprika
1 tk őrölt feketebors
1 tk őrölt fűszerkömény
1 tk őrölt római kömény
1 tk őrölt koriander
1 tk szárított oregánó
1 tk szárított majoranna
2 gerezd fokhagyma
2tk só
1 tk sűrített paradicsom
4 ek olaj + a pirításhoz
4 ek víz
150 ml víz
100 ml ketchup (125 g)
1 ek szójaszósz
2 ek Worcester szósz
100 ml ketchup (125 g)
1 ek szójaszósz
2 ek Worcester szósz
Elkészítés:
A hozzávalókat a hús és a hagyma kivételével jól összekeverjük, majd bekenjük vele a húst. Így hagyhatjuk állni egy éjszakát, de készíthetjük azonnal is. A húsra forró serpenyőben vagy grillen kérget sütünk, majd tepsibe tesszük rá ötjük a fűszeres sót, valamint mellé tesszük a meg tisztított, nagyobb darabokra vágott hagymát. Lefedjük fóliával a tepsit, majd 150 fokos sütőben 5 órán át sütjük. Ha kész egy tányérra tesszük és darabokra szedjük. Annyi szósszal lacsoljuk meg, hogy jó szaftos legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése