Sziasztok!
Egy újjabb péksüti receptel jelentkezem, mely nagyon finom még másnap is és kedvünk szerint variálhatjuk a tölteléket.
Hozzávalók:
400g liszt
2,5 dl tej
0,5 ek cukor
2,5 dkg élesztő
0,5 ek só
1dl olaj
2,5 dl tej
0,5 ek cukor
2,5 dkg élesztő
0,5 ek só
1dl olaj
Töltelék:
70g tejföl
15 dkg sonka
7 dkg sajt
1 cikk fokhagyma
0,5 doboz kukorica konzerv
só
15 dkg sonka
7 dkg sajt
1 cikk fokhagyma
0,5 doboz kukorica konzerv
só
Tetejére 1 tojás
szezámmag
szezámmag
Elkészítés:
A tejet megmelegítjük a cukoral, majd beletesszük az élesztőt, ha felfutott az élesztő hozzá adjuk a többi hozzávalót, majd jól összedolgozzuk. Ketté választjuk és meleg helyen fél órát kelesztjük. Ha megkelt akkor kinyújtjuk megkenjük a megkenjük fokhagymás tejföllel, ráhalmozzuk a sonkát és kukoricát sajtot végül feltekerjük. Úgy vágjuk, hogy eggyet jobbra eggyet balra, majd a háromszögeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokon 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése