2021. szeptember 14., kedd

Zablepény

 Sziasztok!

Egy újabb egészséges reggeli ötlet hoztam nektek, a töltelék itt is szabadon variálható, jól csomagolható s hidegen is finom.

Hozzávalók (KB 4 db)

150g zabpehely
100g túró
2 tojás 
2 dl víz 
1 kk só
1 kk sütőpor
Zsiradék a sütéshez. 

Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálban tesszük és botmixerrel össze dolgozzuk. Egy serpenyőt véknyan kikenünk zsiradékkal, majd egy adagot beleteszünk a tésztából és alacsony lángon megsütjük. Az egyik felébe tesszük a tölteléket, kettéhajtjuk és még kissé összemelegítjük. Én sajttal és sonkával készítem, de dúsíthatjuk paprikával, vagy amit szeretnénk. Mielőtt a következő adagot sütjük érdemes a tésztához még vizet adni, mert menet közben a zab felszívja. 

Előre is elkészíthető, akár másnap serpenyőben melegítve is jó. 

Jó étvágyat! 





2021. szeptember 9., csütörtök

Felhő kenyér

 Sziasztok!

Megindult az iskola, ilyenkor sokat gondolkozik az ember mit csomagoljon a gyerekeknek. Erre hoztam most nektek egy remek és egészséges receptet. Nem tartalmaz lisztet, így a glutén érzékenyek és a diétázók is bátran fogyaszthatják!

Hozzávalók (8 lepényhez):

4 tojás
120g natúr joghurt
1 nagy csipet só
1 kevés sütőpor


Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a joghurtot a sót és a sütőport és alaposan összekeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan össze forgatjuk a fehérjét a sárgájával. Sütőpapírral bélelt tepsire 8 db 10 cm átmérőjű kört formázunk, majd d 180 fokon kb 18-20 perc alatt készre sütjük. Ne ijedjünk meg, ha kivesszük össze esik.

Jó étvágyat!