2016. február 26., péntek

csípős csirkeszárnyak

Sziasztok!

Hazánkban is egyre inkább elterjedt ez az amerikai étel, gondoltam megosztom veletek ennek az ételnek is a receptjét. Pofon egyszerű elkészíteni, ezért nem érdemes kimozdulni érte, sok dolgunk nincs vele és akár a vendégvárónak is remek. Mi sok szósszal és penne tésztával szoktuk enni, így főételként fogyasztjuk, de csak magában szósszal kínálva remek előétel. Íme a recept!

Hozzávalók:
1.5 kg csirkeszárny
20 dkg paradicsompüré
1 kis fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
olaj
1 ek kechup
chili paprika

bors
oregánó
majoranna
kakukkfű

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat ha szeretnénk a könnyebb elfogyasztás érdekében az ízületeknél három felé vághatjuk, van aki csak a harmadik részt vágja le mondván azt úgy sem szereti senki, de téved, mert szerintem az a legjobb része :) , szóval a darabolás ízlés kérdése. A húst befűszerezem a szokásos módon, annyi különbséggel, hogy egy kevés őrölt csípős paprikát is teszek a keverékbe. 180 fokos sütőben kb 1 óra alatt pirosra sütöm. Közben elkészítem a szószt. A hagymákat kis kockára vágom és egy fazékban megpirítom, majd nyakon öntöm a paradicsompürével és belekeverem a többi fűszert, addig főzöm míg egyet nem rottyan. Mielőtt a szárnyakat kivesszük a sütőből a paradicsomos szósz egy részével megkenjük és ezt még egy kicsit rásütjük. A kész szárnyakat egy tálba szedjük és a maradék szósszal kínáljuk. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése