2016. február 13., szombat

meggyes álom

Sziasztok!

Minden ember életében van olyan, hogy enne valami édeset, de gyorsan. Ilyenkor gyakran kerül elő a puding, hisz hamar kész van és remek desszert (és nyilván egészségesebb mint egy tábla csokit megenni :) ).  A nyakunkon van a Valentin nap, amit sokan nem tartanak, de valljuk be mindenkinek jól esik egy kis kedvesség. Ezért úgy gondoltam ezt a gyors pudingos ötletet egy kicsit ünnepi köntösbe öltöztetem, hogy bárki meg tudja lepni párját egy kis aprósággal. Én most meggyel készítettem, mert a férjem azt szereti, de természetesen készíthetjük bármilyen gyümölcsből. A szerelem jegyében lett ez a desszert piros és szív alakú formába öntve. Íme a recept!

Hozzávalók:
20 dkg magozott meggy
1 cs vanília puding
1 ek étkezési keményítő
2 ek cukor
0,5 l tej
2 ek háztartási kekszpor
szív alakú muffin forma, vagy más egyéb szilikon forma

Elkészítés:
A meggy levét kinyomkodjuk, és a gyümölcshúst a forma aljába tesszük. A tejet feltesszük a cukorral melegedni, közben a pudingot a meggy levével és egy kanál étkezési keményítővel kikeverjük.  A tejet a tűzről levéve hozzáadjuk a pudingos masszát, majd sűrű kevergetés mellett visszatesszük a tűzre és addig főzzük míg egyet nem buggyan. Ha úgy látjuk csomósodik vegyük le a tűzről és keverjük erőteljesen, ezzel megakadályozhatjuk a csomósodást. A kész pudingot még forrón a formákba öntjük. A forma tetejét vékonyan megszórjuk háztartási kekszporral majd hűtőbe tesszük 1-1,5 órára. A kekszpor némi roppanós érzést ad hozzá, ettől lesz kicsit más. Tányérra borítva az ízfokozás kedvéért még némi meggyszörppel meglocsolhatjuk. Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése