Sziasztok!
Egyik kedvenc ételem receptjét osztom meg veletek, ízes és szaftos, bármilyen húsból készíthető. Legalább egy éjszakát pácolni kell, tehát érdemes előre elkészíteni. Lássuk a receptet!
Hozzávalók:
1 kg karaj (vagy comb)
4-5 szál sárgarépa
2-3 szál fehérrépa
2 közepes fej hagyma
2-3 babérlevél
4-5 szem borókabogyó
só
bors
1 ek ecet
1 ek mustár
1 csipet cukor
1,5 ek étkezési keményítő
Elkészítés:
A répát, fehérrépát és a hagymát meghámozzuk karikára vágjuk, majd egy fazékban sóval borssal babérlevéllel és a borókabogyóval félig megfőzzük, annyi vízben ami éppen ellepi. Hozzá tesszük az ecetet és hagyjuk kihűlni. Közben a húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és a zöldségek mellé tesszük. Egy napig pácoljuk a hűtőben. Másnap a húst kivesszük a pácléből, jól lecsepegtetjük és egy forró serpenyőben kevés olajon a két oldalát megkapatjuk, majd visszatesszük a páclébe és készre főzzük. Ha megfőtt kivesszük a húst és a babérleveleket, majd összeturmixoljuk a zöldségeket. Teszünk bele egy kis mustárt, egy csipet cukrot és ételkeményítővel besűrítjük. Spagetti tésztával, vagy zsemlegombóccal tálaljuk. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése