2016. március 16., szerda

sajtos pogácsa

Sziasztok!

A sajtos pogácsa klasszikus süti, de mindenki nagyon szeretni. Mérete lehet kicsi vagy nagy jó útitárs. Ezt a receptet anyukámtól örököltem, mindig beválik. Most nagyobbakra szaggattam, mert útravalónak készült, de bátran variálhatjátok a méretet.

Hozzávalók:
60 dkg lisz
1 kis doboz tejföl
1 cs élesztő
1 rama
2 teáskanál só
20 dkg sajt
2 db tojás
2 dl tej

Elkészítés:
Megfuttatjuk a tejben az élesztőt közben a ramat a lisztel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez az élesztőt a tejfölt, az egyik tojást és egy tojássárgáját, sót valamint egy kis sajtot. Könnyű lágy tésztát kell kapnunk, melyet 1 órán át meleg helyen pihentetünk, közben kétszer áthajtogatjuk. A kész tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, megkenjük tojás fehérjével és megszórjuk sajttal. 190 fokos sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Frissen a legjobb!Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése