Sziasztok!
Egy ragu leves jól elkészítve remek egytálétel. Én most vaddisznóból főztem, de elkészíthető sima sertés húsból vagy akár csirkéből is. Lássuk hát a receptet.
Hozzávalók:
1,5 kg hús
2 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb fehérrépa
25 dkg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
liszt
tejföl
tej
mustár
citromlé
A hagymákat kockára vágom és kevés zsíron vagy olajon megpirítom, hozzákeverem a kockára vágott húst és ezzel is összeforgatom. Amikor már egy kis levet eresztett töltök alá 1 dl vizet, sózom borsozom és 3/4ig megfőzöm. Ha elfőne a víz akkor pótoljuk, mikor a hús majdnem jó hozzáforgatjuk a felkockázott gyökérféléket, ezzel is összepirítom majd felengedem annyi vízzel, hogy egy sűrűbb levest kapjak, ekkor teszem hozzá a a tárkonyt. Amikor a zöldségek is majdnem megfőttek hozzátesszük a feldarabolt gombákat így főzzük készre. A kész leveshez teszünk ízlés szerint mustárt és bort. A lisztből tejfölből és tejből habarást készítünk és hozzáöntjük a kész leveshez, felforraljuk, majd ízlés szerint teszünk hozzá citromlevet.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése