Sziasztok!
Egy klasszikus recept ez, sokan készítették már így-vagy úgy. Azért is szeretjük mert hamar elkészül és a vendégvárás előtt egy nappal is elkészíthetjük. A kollégáknak meséltem terveimet a házi mascarpone krém készítéséről, és akkor kaptam ezt a receptet. Gondoltam egye fene, ezt is elkészítem. Lássuk hát a receptet:
Hozzávalók:
0,5 l Hulala
200 g natúr vajkrém
kevés fahéj
250 g babapiskóta
2 dl gyenge kávé
cukor
rum vagy rum aroma
kakaópor
Elkészítés:
Kezdésként főzünk egy kávét (ha meginnánk akkor még egyet :) ), én kevesebb kávét teszek bele ilyenkor mint szoktam, hogy ne legyen olyan erős. Amikor lefőtt kiöntjük egy tálba, hozzá adunk egy kevés cukrot rumot vagy rumaromát és jól összekeverjük. Egy kisebb tálban a vajkrémet egy kevés cukorral és fahéjjal habosra keverjük, egy nagy tálban pedig felverjük a hulalát, majd összedolgozzuk a kettőt. Ezután nincs más dolgunk, mint elővenni egy nagy jénait, a babapiskótát megmártani a kávéban, a tál aljára helyezni, majd egy réteg habos krém, majd ismét piskóta és így tovább míg el nem fogy a krém. A tetejére cukrozatlan és cukrozott kakaóport szórunk. Néhány órára a hűtőbe tesszük, majd kis tálakba szedve kínáljuk. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése