2018. január 30., kedd

Házi raffaello

Sziasztok!

Ki ne szeretné a Raffaellot a maga krémes mégis roppanós lágyságával. Van hozzá egy remek házi változatom, igaz nem teljesen olyan mint az eredeti de nagyon finom így is. Elkészítése egyszerű, de kicsit időigényes. Lássuk hát a receptet!

Hozzávalók:
20 dkg cukor
1 rama
20 dkg kókuszreszelék (+egy kevés a forgatáshoz)
30 dkg tejpor
kb 15 dkg sótlan pörkölt mogyoró vagy mandula

Elkészítés:
A cukrot 1 dl vízzel feltesszük főni és kb 5 percig hagyjuk rotyogni, majd meghűtjük. Közben érdemes néha megkavarni. Addig a ramat kikavarjuk majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a tejport. Egy idő után nagyon masszív lesz akkor hozzá adagoljuk a cukorszirupot. A masszánkat hagyjuk lehűlni (meg lehet hamarabb csinálni eláll, de mielőtt neki állunk golyókat gyúrni vegyük ki egy kicsit, hogy könnyebb legyen formázni).
A kész kihűlt  masszából golyókat formázunk közepükbe mogyorót vagy manulát teszünk és meghengergetjük kókuszreszelékben. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése