Sziasztok!
Ha már ezen az ázsiai vonalon mozgok, megosztok veletek még egy klasszikus receptet, egy remek mártogatóst amely illik, a tavaszi tekercshez, gőzgombóchoz, de igazából bármilyen kajához amit mártogatni lehet, sőt még grillezett húsokhoz is kiválló. Befőttes üvegben sokáig eláll, bár akkor teszek hozzá egy kis tartósítószert, biztos ami biztos. Én most chili pehelyből készítettem, de szezonban bármely fajta csípős paprikából el lehet készíteni.
Hozzávalók:
280ml víz
110 g cukor
5 gerezd fokhagyma
1 ek szójaszósz
apróra vágott chili paprika (ízlés és vérmérséklet szerint)
110 g cukor
5 gerezd fokhagyma
1 ek szójaszósz
apróra vágott chili paprika (ízlés és vérmérséklet szerint)
1 ek ecet
4 tk keményítő
2 ek víz
4 tk keményítő
2 ek víz
Elkészítés:
A keményítőt leszámítva minden hozzávalót egy fazékba teszünk és lassú tűzön felforraljuk, közben a keményítőt kikeverjük a vízzel és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a léhez, felforraljuk és már kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése