2021. október 11., hétfő

Kínai csípős-savanyú leves

 Sziasztok!


Ma egy gyors, lakató leves receptet hozok nektek, mely ebben az esős, borongós időben biztosan megmelenget titeket. Ugyan kell hozzá néhány különlegesebb alapanyag, de ezeket már a nagy hipermárketekben be lehet szerezni (vagy akár el is hagyható). Lássuk hát a receptet.

Hozzávalók:

15g szárított fafül gomba (lehet más gomba is)
200g csirkemell
2cm gyömbér
1 kis fej újhagyma
chili paprika
1 ek olaj
2 ek bambusz rügy
1/2 szál répa
1,5 tk só
3ek cukor
4 ek rizsecet
3 ek szójaszósz
0,5 ek ecet
2 l alaplé
3 ek keményítő
1 tojás

Elkészítés:

Ha szárított a gomba, akkor forró vízbe áztassuk be. Az olajat melegítsük fel apróra vágott gyömbérrel, hagymával és chili paprikával, majd tegyük hozzá a csirkemellet. Amikor megpiult, ötsük fel az alaplével. Amíg felforr vágjuk kis kockára a babuszt, répát és a gombát, valamint egy kis tálba verjük fel egy tojás egy kevés vízzel. Amikor a leves bugyog, adjuk hozzá a zöldségeket a sót, a cukrot és főzzük 4-5 percig, ezután tegyük bele az ecetet és a szójaszószt. A 3 ek keményítőt oldjuk fel 2 ek vízben, majd folyamatos kevergetés közben adjuk a leveshez, végül óvatosan csurgassuk bele a tojást. 
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése