2015. november 11., szerda

BBQ sertésborda

Sziasztok!

Csak azért, hogy a héten a kaja miatt olvasókat se hagyjam cserbe, egy igazi pasis recepttel jelentkezem. Szerencsére nem munkaigényes a dolog, viszont idő kell hozzá bőven, szóval ideális egy hétvégi vacsorának, mikor van egyéb teendő is. Néha nagy kihívást jelent a fő alapanyag az oldalas beszerzése, mert itt egyben van rá szükség. Ha van egy jó hentesünk akkor nem megoldhatatlan a dolog. Érdemes a húst egy éjszakára a pácban hagyni a tökéletes eredmény érdekében.

Hozzávalók a fűszerkeverékhez kb 2,5-3 kg oldalashoz:
8 evőkanál cukor
6 tk pirospaprika
1,5 tk bors
2 gerezd fokhagyma
chili ízlés szerint

Elkészítés:
Az oldalast bepácoljuk, majd hagyjuk pihentetni, de nem fontos, mert a hosszas sütés alkalmával lesz ideje magába szívni a fűszereket.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra és a húst tepsibe téve 4-5 órát sütjük. Ezen az alacsony hőfokon tényleg ilyen sok idő kell neki, de higgyétek el, megéri.

Az oldalashoz elmaradhatatlan kellék az igazi BBQ szósz, mely az amerikaiaknak olyan mint nekünk a töltött káposzta. Mindenkinek van egy saját receptje és mindenki váltig állítja, az övé a legjobb. :)
Így nincs más hátra, mint megosztani veletek a sajátomat. (itt már nem írok pontos mennyiségeket, mert sosem mértem még, mindig érzésből csinálom). Tessék saját receptet kreálni! De használhatjátok a készen kapható változatokat is. Személy szerint én a hús mellé kínálom, viszont a sütés utolsó órájában meg is lehet vele pluszba kenni.

Hozzávalók a szószhoz:
kechup

bor
mustár
szója szósz
worcestershire szósz
méz
citromlé
cukor
fokhagyma
chili

Elkészítés:
Egy tálba keverjük össze az összetevőket és kész!

Köretként én steak burgonyát szoktam mellé tálalni, mert a sütőben az is ráér megsülni.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése