2015. november 9., hétfő

Ehető gerbera

Sziasztok!

Írtam már arról, milyen jód dolog is ez a fondat. Hétvégi szülinapra készítek egy csodás tortát, mely virágokkal lesz tele, így a héten erről fogok írni.
Vannak olyan virágok, melyek nem igényelnek segédeszközt, de sajnos ez nem ilyen. Viszont a formák könnyen beszerezhetők, ha jól szétnéz az ember, akkor óriási költségekbe sem kell vernie magát az embernek. A fondant színezése ami még esetleg nagyobb feladatot jelenthet. Nagy áruházakban a négy alapszín (sárga, piros, kék, zöld) fillérekért megvásárolható, érdemes otthon tartani. A sárga színhez egy nagyon kevés pirosat is keverten, és így intenzívebb lett a színe. A narancssárga az természetesen sárga és piros színek keveréke. Barna is kikeverhető, de egyszerűbb némi kakaóport belekeverni. Na akkor lássuk is hogyan kell ezt a szép virágot megcsinálni:

Hozzávalók:
Narancssárga fondant (vagy amilyen színűt szeretnénk)
Sárga v barna fondant a közepének
keményítő vagy puding
alufólia
gerbera kiszúró
margaréta kiszúró
víz
ecset
kisolló
formázó eszközök
nyújtófa


Elkészítés:
A narancssárga fondant keményítős asztalon 2 mm vastagra nyújtom, majd két gerberából kettőt a margarétából pedig négyet kiszaggatok.Arra ügyeljünk, hogy a ha kiszaggattuk nyomjuk bele, hogy ne legyen rajta sorja. Az alufóliából félgömböt formálok és ebbe helyezzem bele az egyik gerberát, a közepét megkenem egy kis vízzel, ráhelyezem a másik gerberát úgy, hogy a levelek egymás mellett legyenek.







A kiszúrt margarétákat félbevágom, majd a szirmait egy kisollóval hosszában is bevágom.






A margaréták közepét megnedvesítem és a levelek tövéhez helyezek négy kis "koronát" és a tövét a körbe formázó eszközzel a gerbera közepébe nyomom. Ezzel haladok körben két sorra.










A közepébe egy sárga golyót nyomunk, majd ollóval megvagdossuk, vagy megszurkáljuk. Ha szeretnénk a közepét kicsit megfesthetjük zöldre.




Az alapötlet innen származik:




Jó szórakozást!




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése