2015. november 19., csütörtök

Csülök pékné módra

Sziasztok!

Kisgyerekes anyukaként előnyben részesítem az olyan ételeket, mellyel nem kell sokat foglalkozni, mégis finom és laktató étel kerül az asztalra, de szerintem ezt már tudjátok. Na ez a recept is ilyen. Idő az kell hozzá bőségesen, de munka az nem sok.
Lássuk hát a receptet!

Hozzávalók
1 egy egész sertés csülök
1,5 kg krumpli

Elkészítés:
A csülköt egy jókora fazékba tesszük és annyi vizet töltünk rá, hogy ellepje. A főzővizet bátran ízesítsük sóval borssal (akár egésszel is) babérlevéllel, borókabogyóval hagymával és fokhagymával. A csülköt nagyságtól függően 3,5-4 órán át szép lassan megfőzzük, akkor van kész, ha a csont kevés noszogatásra a kezünkben maradt. Míg a hús fő magának addig a krumplit megpucoljuk és kockára vágjuk, majd egy nagy tepsibe terítjük és meghintjük ételízesítővel. A főtt csülköt kivesszük a vízből és elvágjuk, hogy ki tudjuk venni a csontot. A kiterített húst a krumplira fektetjük bőrös részével felfelé majd bevagdossuk a bőrt, hogy a zsír jobb kisüljön. Előmelegített sütőben pirosra sütjük!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése