Sziasztok!
Ha kedveltétek a BBQ sertésborda receptemet akkor ezt is szeretni fogjátok. Hasonló az amerikai változathoz, de ez kevésbé fűszeres és intenzív, viszont kitűnő feltét egy-egy főzelékhez. Elkészítése nem igényen sok időt, így kevés befektetéssel valami finomat tehetünk a vacsora asztalra.Íme a recept.
Hozzávalók:
1,5 kg sertés oldalas
15 dkg kechup
5 dkg méz
só
bors
5-6 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Az oldalast "pálcikákra vágom". A kechupot összekeverem a mézzel és a fűszerekkel és beleforgatom az húst. Alufóliával bélelt tepsire helyezem és 170 fokos sütőben 1,5-2 óra alatt ropogósra sütöm. Akkor az igazi, mikor a csont szinte elválik a hústól. (Azért érdemes a tepsit kibélelni alufóliával, mert eléggé le tud ragadni a húsról lefolyó máz, és így kevesebbet kell súrolni ;) ). Főzelékkel, vagy krumplipürével tálaljuk. Készíthetünk hozzá esetleg több mártást, de elég szaftos a hús önnönmagában is. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése