Sziasztok!
Azt hiszem nincs olyan magyar ember aki ne szeretné a túrórudit, ezért gondoltam megosztom veletek hogyan készíthetitek el otthon. Sok hozzávaló nem kell hozzá, de majdnem olyan mint a bolti. A gömb formát azért ajánlom, mert könnyebb bevonni csokival, de a hagyományos formát is választhatjuk. Íme a recept!
Hozzávalók
50 dkg túró
2 ek méz
2 ek cukor vagy egyéb ízesítő
8 ek kekszmorzsa (kb)
20 dkg csokoládé
1 ek olaj
Elkészítés:
A csokin és az olajon kívül minden alapanyagot összekeverünk, majd egy órára hűtőbe tesszük. Ha jól áthűlt nedves kézzel gombócokat formálunk belőle, majd egy órát fagyasztóba tesszük. A csokit olajjal lassan felolvasztjuk. A gombócokat fogpiszkálóra szúrjuk és csokiba mártjuk. Tálcára tesszük, ha rádermedt a csoki fogyaszthatjuk is. Ha szeretnénk díszíthetjük darabolt dióval, mandulával, cukorgyönggyel. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése