Nagyon népszerű manapság a zabkeksz vagy zabfalatok. Ennek egy házi változatát mutatom be nektek. Ez egy alap recept, a gyümölcsök variálásával, vagy csokidarabok hozzáadásával már hatás érhető el ízléstől függően. Nem csak aszalt gyümölccsel készíthető, de arra ügyeljünk, hogy alacsony nedvességtartalmú legyen (pl.: banán). Formázhatjuk is kedvünkre, mondjuk a közelgő Valentin nap alkalmából szív formára, mely a kedvesnek ebéd mellé titokban csomagolva biztosan mosolyt csal az arcokra. Lássuk hát a receptet.
Hozzávalók:
10 dkg zabpehely

1 cs. vanília cukor
60 g kókuszreszelék
60 g durvára vágott dió
1 tk sütőpor
2 ek méz
125 g rama
10 dkg cukor (ízlés szerint)
3 tojás
Opcionális kis darabokra vágva:
30 g aszalt barack
40 g banán
40 g körte
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverem. A tojást a cukorral habosra keverem, majd hozzá keverem a mézet és az olvasztott vajat. A tojásos egyveleget beleforgatom a lisztes keverékhez. Vizes kézzel kis korongokat formálunk, vagy kanállal kis halmokat készítünk egy sütőpapírral bélelt tepsire. 170 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése