Hello világ!
Minden háztartásban jelen van a megmarad kaja problémája, így nálunk is előfordul, hogy sok lett a pörkölt vagy a sült hús. Mivel 3-nál többször nem nagyon kíván az ember enni egy adott ételből így két választás marad: vagy lefagyasztjuk, vagy újragondoljuk. Egy ilyen újrahasznosítási ötlet nálunk a rakott tészta, amit gyakorlatilag bármilyen sült hússal vagy akár pörkölttel is el lehet készíteni, de volt már rá példa, hogy francia salátát tettem bele. Az alap ötletet egy adag megmaradt milánói makaróni adta, majd később megmaradt pörköl vagy sült csirkemell. Dúsíthatjuk zöldségekkel is az ételt, akár megmaradt párolt zöldséggel, vagy konzervekkel, bármit beletehetünk, amit otthon találunk, és úgy gondoljuk menni fog hozzá. Lássuk az egyszerű receptet!
Hozzávalók:
1 csomag spagetti tészta (de lehet penne is, kb. bármi ami van )
1 nagy doboz tejföl
maradék sült húsok/pörkölt
(zöldség)
reszelt sajt
Elkészítés:
A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A tejfölt ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, oreganoval (nyilván az alapanyagokhoz illően, de ha pörköltből készítjük, akkor ahhoz jóval kevesebb fűszer kell). Bátran fűszerezzük, hisz a tészta felveszi. A húsokat vagy kis kockára vágjuk, vagy robotgéppel összepépesítjük.
.jpg)
Én most gépsonkából és főtt húsból készítettem, amit kis kockára vágtam. Összekeverjük a húst a fűszeres tejföllel (a zöldségekkel), majd a tésztával, és egy tepsibe öntjük. Meghintjük reszelt sajttal és a sütőben rápirítjuk a sajtot és már ehetjük is.

Tipp: Egy kis kockára vágott és saját zsírján megpirított bacont szórva a tetejére még ízletesebb ételt kapunk. A tejfölbe keverhetünk tömlős sajtot, ami szintén nagyon feldobja.
Alternatívák:
Diétás ételként elhagyhatjuk a tésztát belőle, úgy is nagyon finom.
Köretként vagy vega ételként a zöldségek tejfölös szószban sajttal megsütve is nagyon ízletesek.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése