Szép napot!
Nyílván alap a piskóta és mindenki tudja hogyan is kell azt. Vagy mégsem? Mindenkinek meg van a maga technikája és megosztom veletek az enyémet. Mit minden lány anyukámtól tanultam a piskóta sütését, de valahogy neki mindi összeesett az enyém meg sosem. Többször figyeltem, mi lehet az amit másként csinálok, hisz az alapanyagra és a sütőre nem lehetett fogni.
Az egyik nyitja a dolognak szerintem az, hogy nem kell bele sok sütőpor.
A másik trükköm az az, hogy nem keverem az összes lisztet a tojás sárgájába, egy részét a felvert tojásfehérjére rakom. Így nem lesz túl kemény a sárgája és kevésbé töröm össze a habot. A másik dolog, hogy gyorsan kell vele dolgozni, nem szabad agyon putyulgatni, sőtt az sem baj, ha nem tökéletes az elegy.
A többi már a sütőn múlik. Fontos ismernünk a sütőnket, mert anélkül nem tudjuk nyitogatás nélkül megsütni a piskótát.
Ezzel kész is a tökéletes piskóta!
Nektek milyen praktikáitok vannak?
És végül de nem utolsó sorban egy könnyed vizes csokis piskóta recept:
Hozzávalók:
6 tojás
5 ek liszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
6 ek cukor
6 ek víz
1 csomag vaníliás cukor
1/4 csomag sütőpor
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk, ügyelve arra, hogy ne kerüljön a fehérjébe sárgája. A tojások fehérjét verjük kemény, majd ha kész szórjunk a tetejére két ek lisztet. A sárgáját a cukrokkal és a sütőporral kezdjük el felverni, majd adagoljuk hozzá a vizet. Keverjük a sárgájához a maradék 3 ek lisztet és a kakaóport majd, amikor már nagyjából elkeveredett, akkor szépen forgassuk bele a felvert tojásfehérjébe. sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése