Ismét egy klassz recept, amit hidegtálakon szoktunk látni, de én nagyon szeretem, ezért gyakran készítem hétköznap is. Nem bonyolult az elkészítés, vendégváráskor pedig lenyűgöző látvány. Tölthetjük szilvával, vagy más aszalt gyümölcsökkel is, amit kedvelünk. A nehézséget talán csak a karaj felszúrása jelenti, ha nem vagyunk biztosak a dologban, akkor kérjük meg a hentes, szúrja fel nekünk.
Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj
5-10 szem aszalt barack
fűszerek
sütőzacskó
Elkészítés:
A karajt felszúrjuk (egy hosszú, vékony éles kést válasszunk, a kést szúrjuk bele a karajba ahol meg akarjuk tölteni, majd ha a másik oldalon kijött a kés akkor fordítsuk meg a kést, húzzuk ki a kést és az ujjunkkal tágítsuk ki a lyukat). A húst befűszerezzük, és állni hagyjuk néhány óráig, akár egy éjszakára is. A barackot beáztatjuk vagy vízbe, vagy pedig egy kicsi barack pálinkába (ne aggódjunk az alkohol sütés közben elpárolog). A karajt megtöltjük a barackkal, sütőzacskóba tesszük és 1-1,5 óra alatt megsütjük.
A sütőzacskó nagyon jól összefogja a pecsenye levét, amiből remek öntetet lehet készíteni, mely jól jön a száraz karajhoz. Az öntet elkészítése pofon egyszerű, a pecsenye levet öntsük egy lábasba tegyünk hozzá vizet. Egy kevés pecsenyelébe keverjünk bele egy kanál lisztet, majd keverjük össze a többi pecsenye lével és folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be.
Jó étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése