2015. november 10., kedd

Kála!

Sziasztok!


Mint említettem a fondant virágok lesznek most terítéken. Az egyik kedvenc virágom a kála, olyannyira, hogy az esküvőnkön is az volt az egyik fő virág. :) A jó hír az, hogy ehhez semmilyen speciális eszköz nem szükséges, így bárki nekieshet aki kedvet kap hozzá!
Fontos, hogy a fondant használat előtt legalább 2 órával vegyük ki a hűtőből és mielőtt nekikezdünk a munkának alaposan dolgozzuk át. Ha törik akkor tegyünk még hozzá egy kis vajat.

Hozzávalók:
fehér fondant (vagy amilyen szeretnénk)
sárga fondant
zöld fondant
keményítő
kristálycukor
víz
ecset
fogpiszkáló
(gömb végű formázó)



Elkészítés:
A sárga fondantból egy fél cm átmérőjű és 4 cm hosszú hengert formálunk, melybe egy fogpiszkálót szúrunk. Megkenjük vízzel, majd kristálycukorba forgatjuk.

A fehér fondant keményítős felületen 2 mm vastagra nyújtjuk és egy késsel levél formát vágunk belőle. Széleit megformázhatjuk egy szivacson a gömb végű formázó eszközzel, de ez a lépés elhagyható.
 Az alsó részét megnedvesítjük, majd a közepébe helyezzük a már korábban elkészített bibét, és a két szélét ráhajtjuk, az alsó részt a fogpiszkálóhoz nyomkodjuk.

A zöld szár már csak ízlés kérdése, de könnyen elkészíthető az is. A zöld fondantból egy körteformát gyúrunk. A keskenyebb részénél fogjuk, és a tetejébe belenyomjuk az ecset másik végét, óvatos mozdulatokkal szép lassan szélesítsük akkorára, mint a kálánk alja.

 Ha ezzel megvagyunk, felülről szúrjuk át egy fogpiszkálóval, hogy könnyebb legyen ráhelyezni a virágra, majd kenjük be a virág alját egy kis vízzel a tapadás érdekében. Szúrjuk fel a kálából kilógó fogpiszkálóra a zöld fondant és szépen óvatosan nyomkodjuk hozzá. A lelógó felesleget oszlassuk el a pálcán. 




Jó szórakozást!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése