Sziasztok!
A mai receptem egy olyan étel ami nem igényel sok munkát, az eredmény mégis isteni. A tél közeledtével a savanyú káposzta szezonja is elérkezett, és finom íze mellett hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz, így érdemes fogyasztani. Meg kell vallanom ezt a receptet Bea barátnőmtől tanultam, a családnak pedig annyira ízlett, hogy a hétvégén is ez volt a szülinapi fogás.
Íme a recept:
Hozzávalók:
savanyú káposzta
csirke (ízlés szerint comb, mell, szárny, vagy akár egy egész csirke darabjaira szedve.
zsiradék
Elkészítés:
A kiválasztott tepsit kikenjük zsírral vagy olajjal, majd annyi káposztát helyezünk bele, hogy kb. 3 cm vastagon álljon az alján. A húst befűszerezzük és a káposzta ágyra fektetjük. Alufóliával lefedve 180 fokon kb 1-1,5 órán át sütjük, mikor már megsült, az alufóliát levéve pirosra sütjük. Egy másik tepsiben a csirke alatt süthetünk fűszeres krumplit is, de a savanyú káposzta önmagában is elég lehet köretnek.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése