2015. november 3., kedd

Pürék nem csak babáknak

Sziasztok!

A mai bejegyzésem ihletője nem más mint a gyermekem. Eljutottunk abba a korba, amikor már itt ül velünk, akkor amikor eszünk és nagyon érdekli mindaz ami a tányérunkon van, ezért igyekszem mindig csinálni olyan ételt is, melyből neki is adhatok. Amikor köretként krumplipürét készítek, akkor gyakran répapüré is készül mellé, praktikussági és változatossági szempontból. Lássuk a receptet!

Hozzávalók:
0,5 kg répa
1-2 szem krumpli

bors
szerecsendió

Elkészítés:
A répákat és a krumplikat megpucolom, feldarabolom, majd sós vízben puhára főzöm. Ha készítek krumplipürét akkor csak a répát főzöm meg. A megfőtt zöldségek levét egy másik fazékba leszűröm, és még melegen összepépesítem borssal és szerecsendióval. Azért jobb külön főzve a két zöldség mert a répa lepürésítve nagyon híg a krumpli pedig sűrítőanyagként szolgál, így ha még hígnak látszik, akkor plusz krumplit lehet még hozzá tenni, ha pedig túl sűrű, akkor a leszűrt főzőlével ízletesen lehet az állagán javítani.

Tipp:
A krumplipürét is izgalmasabbá lehet tenni azzal, ha egy kis zellert főzünk és turmixolunk bele.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése