2015. november 2., hétfő

Juhtúrós sztrapacska

Sziasztok!

A mai recept egy nagy kedvencem, ez az az étel amit bárhol, bármikor képes vagyok megenni, akár hidegen is. A bryndza halusky magyarán a juhtúrós sztrapacska remek krumplis egytálétel, de fogyasztható köretként pörkölt mellé is. Bárhogy is fogyasszuk finom és laktató. A receptnek én a kétszeresét szoktam venni, mert nálunk nagyon fogy. Lássuk hát a receptet.

Hozzávalók a sztrapacskához:
1 kg krumpli
kb. 40 dkg liszt
2 tojás


Hozzávalók a többi részhez
20 dkg juhtúró
40 dkg tehéntúró
3 ek tejföl
20 dkg hasaalja szalonna

Elkészítés:
Én elsőnek a szalonnát szoktam elkészíteni. A szalonnáról lehúzom a bőrt és kockára vágom, majd egy serpenyőben pirosra sütöm, ha kész kiszedem a zsírból a szalonna kockákat.
Felteszek egy nagy lábasban sós vizet forrni.
Megpucolom a krumplikat, majd apró lyukú reszelőn lereszelem, de egyéb módon is felapríthatjuk, akár turmixban is. A krumplihoz hozzákeverek egy kis sót, a tojásokat majd a liszt nagy részészét, addig adunk hozzá még lisztet míg nokedli állagú nem lesz (nyúlós, de nem túl kemény), majd ha kész a forró vízből 3-4 kanállal még teszünk a tésztához.
A tésztát a lobogó vízbe szaggatjuk, 3-4 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük. A kész sztrapacskát meglocsoljuk néhány kanállal a kisült szalonna zsírjával, hogy ne ragadjon össze. Erre rátesszük a túrókat, a tejfölt és a pirított szalonna kockák 3/4-ét, majd jól összekeverjük. A kész ételt tepsibe öntjük, megszórjuk a maradék szalonnával és sütőben összepirítjuk.
Magában vagy pörkölttel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése