2015. november 4., szerda

Zabos körtés süti

Sziasztok!

A minap kaptunk egy hatalmas nagy láda körtét, amit nagyon tárolni nem tudok, ezért kreálnom kellett belőle valamit, így jött ez a recept. A tészta, tulajdonképpen egy zsíros tészta zabpehellyel a körte pedig a karamelltől lett kicsit más.

Hozzávalók tészta:
15 dkg liszt
10 dkg zabpehely
5 dkg liszt
1 tojás
2 ek méz

Hozzávaló töltelék:
1 kg körte
15 dkg cukor
1 ek liszt
2 ek citromlé
2 cl rum
1 marék dió

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Míg pihen, addig a körtéket meghámozzuk, kimagozzuk és 3mm vastag szeletekre vágjuk. A tésztát kinyújtjuk és kizsírozott kilisztezett piteformába tesszük és forró sütőben elősütjük. Míg a tészta pirul, addig a cukort két ek vízzel összekeverjük egy nagy serpenyőben elkészítjük a karamellt. Ebbe forgatjuk bele a körtéket, amint megpuhultak és levet eresztettek, a gyümölcsöket egy tálra kiszedjük. A visszamaradt karamelles lébe beletesszük a citromlevet és a rumot, majd 1 ek liszttel besűrítjük. A megpirult tésztára ráhalmozzuk a körtéket, majd meglocsoljuk a karamelles öntettel. Végül megszórjuk darált dióval és sütőben összepirítjuk.



Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése