Sziasztok!
Kisgyerekes anyukaként előnyben részesítem az olyan ételeket, mellyel nem kell sokat foglalkozni, mégis finom és laktató étel kerül az asztalra, de szerintem ezt már tudjátok. Na ez a recept is ilyen. Idő az kell hozzá bőségesen, de munka az nem sok.
Lássuk hát a receptet!
Hozzávalók
1 egy egész sertés csülök
1,5 kg krumpli
Elkészítés:
A csülköt egy jókora fazékba tesszük és annyi vizet töltünk rá, hogy ellepje. A főzővizet bátran ízesítsük sóval borssal (akár egésszel is) babérlevéllel, borókabogyóval hagymával és fokhagymával. A csülköt nagyságtól függően 3,5-4 órán át szép lassan megfőzzük, akkor van kész, ha a csont kevés noszogatásra a kezünkben maradt. Míg a hús fő magának addig a krumplit megpucoljuk és kockára vágjuk, majd egy nagy tepsibe terítjük és meghintjük ételízesítővel. A főtt csülköt kivesszük a vízből és elvágjuk, hogy ki tudjuk venni a csontot. A kiterített húst a krumplira fektetjük bőrös részével felfelé majd bevagdossuk a bőrt, hogy a zsír jobb kisüljön. Előmelegített sütőben pirosra sütjük!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése