2015. november 17., kedd

Zöldséges szósz

Sziasztok!

Az egész csirke remek választás mindenkinek, mert szétdarabolva több ételt is készíthetünk egy füst alatt, de akár egyben megsütve is pazar lakoma. Mivel a csirke így egészben sütve igen száraz, ezért arra gondoltam feldobom valami kis zöldséges szósszal. Így született ez a recept, melyet ha tésztával kínálunk, a szójaszósz miatt kicsit a kínai pirított tésztára hajaz.

Hozzávalók:
1/4 fej káposzta
1 kukoricakonzerv
2 fej vöröshagyma
2 nagyobb répa
1 üveg paradicsompüré
darált édes paprika
fűszerek

Elkészítés:
A zöldségeket vékonyan felszeljük (erre legjobb barátja az embernek egy uborka gyalu, azzal az eredmény mindig tökéletes). Egy kiskanálnyi zsiradékot forrósítunk egy edényben, majd beledobjuk a zöldségeket, amiket megpirítunk. Fontos, hogy ilyenkor még ne sózzuk, mert attól levet ereszt, és nem fog megpirulni. 5 perc kevergetés után sózzuk, borsozzuk, hozzá keverjük a paprikát és a paradicsom pürét, valamint fokhagymával és szója szósszal ízesítjük. Tálaláskor a sült csirkére kanalazzuk.
Tipp: Megmaradt sült húst csíkokra vágva keverjünk bele a szószba, melegítsük össze, tésztával tálalva remek egytálétel. Hús nélkül is kiváló.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése